کانون‌های فرهنگی مساجد پیش قراولان جهاد تبیین
کانون‌هاي فرهنگي مساجد پيش قراولان جهاد تبيين
نماینده مردم مشهد وکلات درمجلس شورای اسلامی تاکیدکرد:

کانون‌های فرهنگی مساجد پیش قراولان جهاد تبیین

عضو کميسيون آموزش مجلس شوراي اسلامي گفت: مسجد ظرفيتي بي بديلي در عرصه جهاد تبيين و روشنگري است و اين شايد در حال حاضر مهمترين شاخصه و نماد يک مسجد تراز باشد و در اين بين کانون هاي فرهنگي مساجد جايگاه ويژه تري در عرصه جنگ نرم دارند.
شناسه خبر : 67017 تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۰:۳۹

 

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ،  دکتر احسان عظیمی راد  در مشهد اظهار کرد: مساجد در فرهنگ اسلامی ما به عنوان یک سنگر هم در عرصه ارتباط و تعالی بخشی انسان با خدا نقش آفرینی دارند وهم به عنوان یک سنگر برای انجام کارهای فرهنگی، تربیتی و فعالیت هایی که انسان را به سمت رشد حرکت دهد.

وی با تاکید بر اینکه مسجد یک سنگر مقدس با کارکردهای فراعبادی است، افزود: مسجد تنها محل عبادت نیست، بلکه محل فعالیت های گروهی و جهادی و هر اقدامی است که مردم را دعوت می کند تا به یکدیگر خدمت کنند. همچنین مسایل اجتماعی و فرهنگی دیگر مردم نیز در این سنگر رقم میخورد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسجد هم محل عبادت و بندگی خداست و هم محل برگزاری اجتماعات دینی و ملی است و لذا مساجد جایگاه ویژه ای در جوامع اسلامی و کشور ما دارند.

مسجد محل اجتماع و تلاقی همه آحاد جامعه است

وی ادامه داد: چون مساجد در هر محله ای وجود دارند و اقشار مختلف اعم از کودک و بزرگ وزن و مرد؛ از اصناف و کارمندان و کسبه و بازاریان و دیگر احاد مردم در مساجد گردهم جمع می شوند، مسجد به نوعی پیوند دهنده مردم و محل اجتماع همه سلیقه ها و اقشار جامعه است و این می تواند فرصتی برای بهره مندی و ارتقای کارکردهای حقیقی مسجد باشد.

 

عظیمی راد تصریح کرد: لذا باید هم جنبه عبادی و الهی مسجد را در نظر گرفت و هم جنبه اجتماعی، و از این قدرت اجماع آفرینی و نقش آفرینی آن باید در کمک و همیاری به مردم و محله و منطقه و حتی ایجاد امنیت در محله و در کنار آن انسان پروری استفاده کرد. اگر این مهم محقق شود این مسجد می تواند یک مسجد تراز انقلاب اسلامی باشد.

نقش دولت در احیای مساجد، زیرساختی است

وی تاکید کرد: مسجد تنها برای نماز نیست و در مسایل مختلف می تواند کمک کننده باشد. مسجد می تواند به عنوان یک پایگاه اجتماعی چند منظور در همه عرصه ها فعال باشد و با برنامه ریزی و حمایت می تواند به یک سنگر اثرگذار در جامعه تبدیل شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قطعا برای احیای مساجد، بخشی از حمایت ها از جهت نوسازی و اختصاص بودجه و اعتبار برعهده دولت است ولی بخش عمده آن و راهبری اصلی مسجد با حمایت مردم و خیرین انجام می شود.

 

 

حضور الگوهای نسل جدید در مساجد، بهترین روش جذب نسل جوان است

وی در خصوص روش های جذب جوانان به مسجد گفت: اگر مساجد به کارکردهای واقعی خود برگردند بی شک نسل جوان نیز برای حضور در این محل مقدس ترغیب خواهند شد.

عظیمی راد بیان کرد: اگر معلمان و اساتید و کسانی که نقش الگو در جامعه را دارند و راهبر یک جریان فکری بوده و یا به نوعی بر افکار عمومی موثرند با حضور در مسجد و اقامه نماز و مشارکت در سایر برنامه های مساجد، عملا در عرصه باشند، این بهترین مشوق برای نسل جوان و نوجوان خواهد بود و آنها نیز به تبعیت از مرجع فکری خود به این فضا علاقه مند می شوند.

 

نقش بی بدیل کانون های فرهنگی مساجد در جنگ نرم

وی در خصوص جایگاه کانون های فرهنگی در مساجد گفت: کانون های فرهنگی هنری در مساجد نیز می توانند در عرصه های مختلف فرهنگی هنر یو تربیتی نقش بی بدیلی را در جامعه داشته باشند و با ارایه برنامه های فاخر نقش مهمی در جذب نسل جدید به مسجد داشته باشند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: مسجد ظرفیتی بی بدیلی در عرصه جهاد تبیین و روشنگری است و این شاید در حال حاضر مهمترین شاخصه و نماد یک مسجد تراز باشد و در این بین کانون های فرهنگی مساجد نقش مهمتری در عرصه جهاد تبیین و جنگ نرم دارند.

وی یادآور شد: کانون های مسجد با بهره گیری از ابزارهای نوین و روش های اثرگذار هنری، باید به تولید محتوا در حوزه جهادتبیین بپردازند و با برنامه ریزی هدفمند برای استفاده از ظرفیت های موجود ابتدا در سطح محله و سپس در سطح جامعه اثرگذار باشد.