
امیدآفرینی همراه با تبیین و پشتیبانی؛
تشکیل قرارگاه مردمی دفاع مقدس در کانونهای فرهنگی هنری مساجد مشهد
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ، جنگ است و مسجد سنگر، تکلیف جبهه تقریبا مشخص است طرفین ضربات سنگینی وارد کرده اند اما در این جنگ نامتقارن دست برتر، ایران مقتدر است.
از این به بعد پشت جبهه تعیین کننده خواهد بود میدان جبهه را به سرداران و سربازان کاربلد و جنگ آورمان می سپاریم و نبرد با وطن فروشان منافقان و شایعه سازان و اختلاف افکنان را به عهده می گیریم میدان دار پشت جبهه شبکه نورانی بچه های مسجد هستند.
در این زمینه قرارگاهی برای دفاع مقدس با محوریت کانونهای های فرهنگی هنری مسجدی در مساجد خراسان رضوی ایجاد شده تا پشتیبان و راوی حقایق دفاع مقدس ایران بزرگ باشند.
راهبردها و اهداف قرارگاه مردمی دفاع مقدس
حسن افکار، مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی اظهار کرد: مساجد باید از یک مکان صرف عبادت، به مرکز فرماندهی محله در جنگ با اسرائیل تبدیل شود که در این میان کانون فرهنگی و هنری مسجد می بایست با استفاده از ظرفیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی خود شوق مبارزه در دلها را دو چندان کند.
وی با تأکید براینکه هر کانون می تواند تعداد زیادی از افراد را فعال کند افزود: کانون باید نقش های فرهنگی رادر مسجد در شرایط کنونی به خوبی ایفا نماید. مهم این است که حداقل در چند حوزه فعال و تاثیر گذار باشیم.
وی ادامه داد: قرارگاه مردمی دفاع مقدس در کانون های فرهنگی مساجد مشهد با چند راهبرد تشکیل شده است. مهمترین مساله تامین و تقویت جبهه های فکری و روانی و تمرکز بر جهاد تبیین و توسعه آگاهی های عمومی همراه با تقویت روح ایمان و القا آرامش روانی از طریق عملیات رسانه ای و روانی امیدبخش تهییج گر، پرشور و روشنگر و همچنین مصونیت بخشی به عموم با مقابله با عملیات رسید رسانه ای و روانی دشمن و ارتقا تاب آوری اجتماعی انسانی عمومی و وحدت کلمه است.
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی افزود: کانون های فرهنگی با پشتیبانی محتوایی و ایجاد جریان کنشگر به تولید و انتشار محتواهای مورد نیاز پرداخته و آماده پاسخگویی به هجمه های سایبری خواهند بود و رصد مستمره فضای مجازی به بسیج عمومی و انسجام بخشی به کنشگران محتوایی شبکه شبکه بچه های مسجد تمرکز بر روایت اول و روایت فتح القا خواهند پرداخت.
وی ادامه داد: باید در این ایام روح توسل و دعا در جامعه ساری و جاری باشد و این برعهده مساجد و به ویژه کانون های فرهنگی است. همچنین هماهنگی و ساماندهی مستمر شبکه و ایجاد ارتباطات قطع ناشدنی در شرایط بحران و همچنین پی جویی، سرکشی و ارتباط مداوم با سر حلقه ها وبا هماهنگی کامل با دیگر کنشگران مسجدی این مهم انجام میشود.
ساختار قرارگاه مردمی دفاع مقدس
افکار در خصوص ساختار قرارگاه مردمی دفاع مقدس تصریح کرد: این قرارگاه شامل رئیس قرارگاه، کمیته هماهنگی شبکه، کمیته عملیات رسانه ای، کمیته پشتیبانی محتوایی است.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه کمیته هماهنگی شبکه، ارتباط مستمر با کانون های راهبر و رابط تماس احوال پرسی، خبرگیری، فعال سازی شبکه پیامکی برای مواقع اضطرار و محدودیت نت و تجهیز قرارگاه و اعلان شماره تلفن ثابت و فاکس در شبکه ها خواهد بود.
وی افزود: در قالب کمیته عملیات رسانه ای، شناسایی و به کارگیری و بسیج کنشگران مجازی شبکه های بچه های مسجد؛ رصد مستمرفضای مجازی؛ توضیح انتشار پیام های سواد رسانه؛ حمایت از بسته ها و محتواهای همسو و پاسخ های منطقی و متقن به محتواهای مخرب؛ بازنشر پیام های رسمی و ایجاد میکرو رسانه های محلی و انسان رسانه ها انجام خواهد شد.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ادامه داد: در کمیته تولید محتوا و برنامه سازی نیز بحث تامین و تولید محتوای معرفتی تبیینی، بازنشر مستمر و مناسب مناسب از فرمایشات امامان انقلاب، تولید محتواهای بومی؛ انعکاس و بازنشر تولید شبکه بچه های مسجد انجام میشود.
پیشنهادات اجرایی ویژه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد
افکار گفت: یک سری برنامههای پیشنهادی نیز برای کانون های ارایه شده که در این پیشنهادات اقتضائات بومی و ملاحظات تامینی و امنیتی اعلام شده توسط مبادی زیربط توسط هر قرارگاه مد نظر قرار داده شده است. ازجمله برقراری مساجد به ویژه مساجد با مناره های ایمن برای حضور شبانه روزی مردم و توجیه و هماهنگی کامل با همه کارگزاران مسجد امام پایگاه بسیج امنا و... و همچنین محوریت دعا و مناجات در برنامه های مسجد به ویژه ختم ها و ادعیه ها سفارش شده توصیه میشود.
وی عنوان کرد: با عنایت به شرایط خاص فعلی توجه به معیشت و پشتیبانی امدادی مردم محل به ویژه در مناطق کم برخوردار ازد اهمیت ویژه ای برخوردار است. توجه دقت در رصد حفاظتی و ایمنی محلی با همکاری بسیج، بزرگداشت شهدا؛ برگزاری جلسات و محتوای تبیینی؛ انتقال پیام های حفاظتی و توجیه عملیات رسانه ای و انتقال امید و شورآفرینی از مهمترین نکاتی است که کانون های مسجدی میتوانند دردستور کار داشته باشند.
مساجد هسته های مقاومت مبارزه با اسرائیل
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی تصریح کرد: هر کانون باید یک رسانه برای کانون ایجاد کند. این رسانه در هر محله رسانه رسمی محله باشد و هوشمندانه اخبار دروغ و شایعات را خنثی نماید.
وی افزود: همکاری در امنیت محله با بسیج نیز در گام دوم اهمیت است. بچه های مسجدی با محوریت بسیج باید برای شناسایی خانه های مشکوک و تازه اجاره شده و رصد خودروهای ناشناس و مشکوک و گشت های لازم فعال باشند. افکار بیان کرد: فضاسازی محله نیز برای ایجاد روحیه حماسی در محلات مورد نیاز است. نصب پرچم، اجرای تئأتر خیابانی، اجرای سرودهای میدانی با موضوع ایثار و شهادت؛ اکران فیلم های مقاومت؛ دیوار نویسی و حضور نوجوانان در چهارراه ها با عکس شهدا و سایر موارد میتواند توسط کانون های انجام شود.
وی ادامه داد: برگزاری مراسمات مذهبی و یادواره ها و برگزاری محافل قرآنی با محوریت آیات جهاد؛ برگزاری کلاس های آموزش امداد و نجات و تاب آوری در شرایط بحران برای امنیت روانی خانواده ها نیز در دستور کار باشد.
بلندگوی مسجد باید بلندگوی امید باشد
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی اظهار کرد: برنامه های ویژه ی نیز برای کودکان باید برگزار شود. برپایی ایستگاههای نقاشی، جلسات قصه گویی و ... درراستای جلوگیری از ناامیدی و ترس در کودکان مؤثر است.
وی با تاکید بر اینکه بلندگوی مسجد باید بلندگوی امید باشد بیان کرد: برگزاری نشست های بصیرتی و برگزاری میزهای گفتگو و تشریح جنایات اسرائیل و همچنین پخش کلیپ های حماسی بعد از نماز و برپایی مواکب فرهنگی و صلواتی و جهادتبیین نیز میتواند به روشنگری و امیدآفرینی کمک کند.