تقویت تئاتر مسجدی در جشنواره هنرهای مـردمی مشهد
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ،معاون فرهنگی شهردار مشهد گفت: تقویــت پایگاه های مردمــی نظیر مساجد، کانون های فرهنگی، تشکل های فرهنگی اجتماعی محلات و همچنین مدارس به عنوان پایگاه های فرهنگی و هنری محله محور از جمله اهداف مهم ما در بخش نمایش جشنواره هنرهای مـردمی مشهد است.
جاوید کیانی در مشهد اظهار کرد: در جشنواره هنرهای شهری مشهد ۱۴۰۴ در بخش تئاتر ونمایش تلاش کردیم تا زمینه های مشارکت و حضور ظرفیت های مردمی و گروه های مسجدی در فعالیت های هنـــری بیشتر تقویت شود.
وی افزود: لذا اهداف فراخوان این دوره جشنواره را گسترش هنرهای نمایشی در سطح شهر مشارکت حداکثری خانواده ها و شهروندان در فعالیت های نمایشی؛ استــــفاده از ابزار نمایــش بـــرای بـررسی و پــرداخت به مشکلات و معضـــلات اجتــــماعی و خانواده و جامعه؛ تقویــت پایگاه های مردمــی نظیر مساجد، کانون های فرهنگی و و تشکل های فرهنگی اجتماعی اجتماعی محلات، مدارس به عنوان پایگاه های فرهنگی و هنری؛ تقویت بنیان خانواده با استفاده از ابزار هنر کشف استعدادهای نوظهور و پرورش و آموزش چهره های نوپا مشهد در نظر گرفتیم.
معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد تصریح کرد: این جشنواره در سه بخش برگزار می گردد، بخش اول تئاتر محله که شامل گروه های مساجد، مدارس و مستقل است؛ بخش دوم تئاتر خانواده و بخش سوم تئاتر مونودرام یا اجراهای تک نفره است.
بخش تئاتر محله و گروه های مسجدی
وی ادامه داد: در بخش تئاتر محله یا گروه های مساجد، مدارس و مستقل هدف فراهم نمودن فرصت مشارکت گروه های فعال محلی مانند مساجد محلات و یا کانون های علاقه مند به فعالیت نمایشی و مدارس در محلات مشهد می باشد.
کیانی گفت: در این بخش گروه هـا به منظــور ایجــاد رقابت سالــم و همچنیـن پویــایی و نیز در نظـر گرفتن عملکرد اجتماعی خود با حضور در پاتوق ها و اجتـماعات مردمی سطــح مناطق و محلات به صورت نمایش های میدانی در قالب لیگ به مدت دو ماه به رقابت می پردازند . آثار تولیـد شـده در این بخـش پس از یک مرحـله اجـرای عمـومی در مسـاجد یا اجتـماعات مردمی در قالب لیگ ، مطابق شیوه نامه و جدول اجرائی دبیرخانه، ارزیابی و تعدادی از آنها پس از اخذ امتیاز های لازم به عنوان آثار منتخب معرفی خواهند شد . آثار ارسـال شـده می بایـست به صـورت اختـصاصی جشنـواره هنـرهای شهری مشهد ۱۴۰۴ تولید شده باشد و گروه ها باید توجه داشته باشند که آثار تکراری و اجرا شده از فرایند داوری حذف خواهند شد.
وی تاکید کرد: آخرین مهلت ثبت نام گروه و ارسال متن و طرح تا یکم دی ماه و تاریخ اعلام نفرات راه یافته به مرحله اول ۱۵ دی ماه و دوره تــوانمنــد سـازی گروه ها توســط مربیـــان راهنما از ۲۰ دی ماه لغایــت ۲۰ بهمـــن ماه بوده و شروع اجراهای لیگ و داوری آثار نیز از ۱۰ اسفندماه لغایت ۲۵ فروردین ماه خواهد بود.
بخش تئاتر خانواده
معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد تصریح کرد: در بخش تئاتر خانواده هدف ما فراهم نمودن فرصت مشارکت خانواده ها در خلق و تولید اثر نمایشی با هدف اشتــراک گذاری تجربـــیات خانــــواده در حل مسائل خانواده و نیز فرهنگ شهروندی مانند همسایه داری ، بازیـــافت و ... و همچنیــــن مشارکت در شناسایی و بیان مسائل شهری و ارائه راه حل های پیشنهادی در قالب فیلم ویدئویی است.
وی افزود: شیوه برگزاری این بخش نیز به صورت غیرحضوری و از طریق ارسال فیلم برگزار خواهد شد و شرکت کنـنده در این بخــش پس از ثبــــت نام و ارائه طـرح در سایت بعد از اعلام طرح های برگزیده اولیه بر اســاس انتــخاب یکی از موضوعات در این بخش می بایست فایل ویدئویی خود را به صورت افقی با فرمت ۴MP به مـــدت زمان حداکثر ۱۰ دقیقه و حداکثر حجم ۲ گیگ ارسال نماید . نحـــوه ارسال فایل های تصویـــری توسط دبیرخانه به منتخبین مرحله اول اعــلام خواهد شد. شرکت کننــده ها می توانند از هر نوع شیوه نمایشی برای تولید محتوای خود استفاده نمایند.
بخش تئاتر مونودرام
کیانی عنوان کرد: در تئاتر مونودرام یا تک نفره که ویژه هنرمندان حرفه ای و افراد علاقه مند به اجرای نمایش های تک نفره شامل انواع مونولــوگ ، نقالی ، پانتومــیم ، شاهنامه خوانی و بیانه ی و... است هنرمندان متناســب با موضــوعات جشنـــواره در خصـــوص نگارش متن و اجرای آن به رقابت می پردازند.
وی ادامه داد: در این بخش نیز شرکت کننـــدگان به منظور ایجاد رقابـــت سالم و همچنیــــن پویــایی و نیز در نظر گرفتن عملکرد اجتـماعی خود با حضور در پاتوق ها و اجتماعات مردمی سطح مناطق و محلات به صورت نمایش های میدانی تک نفره به مدت ۴۵ روز به رقابت می پردازند. شرکت کننــده در این بخش پس از ثبـــت نام و ارائه طـــرح در سایت مانند سایر گروه ها که ذکر شد باید عمل کند.