آیت الله علم الهدی تاکید کرد:
کانون فرهنگی هنری جوادالائمه(ع)، حلقه اتصال عشق و عمل
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی ، آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با اعضای هیئت و کانون فرهنگی جوادالائمه (ع) که در دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد با عرض تبریک میلاد مسعود امام جواد (ع) اظهار کرد: امیدواریم این عید سعید نقطه فرج برای ما باشد، ولادت امام جواد(ع) شاید برجستهترین و مسرتبخشترین نقطه در طول زندگانی امام هشتم (ع) باشد.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی به لحظه ولادت حضرت امام جواد (ع) اشاره کرد و ادامه داد: در آن روز مبارک، امام رضا (ع) در اتاقی مجاور اتاق محل ولادت حضرت حضور داشتند، وقتی خبر ولادت فرزندشان را شنیدند ، با شادی فراوان فرمودند «برای من فرزندی متولد شده است که مانند موسی بن عمران است؛ همان کسی که دریاها را شکافت»، این جمله نشاندهنده مقام والای امام جواد(ع) و اعجاز شخصیت ایشان است.
اعجاز شخصیت امام جواد (ع)؛ از شکافتن دریاهای علم تا تحیّر دانشمندان
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه شکافتن دریا دارای دو خصوصیت ممتاز «نجات یافتن امت» و «شگفتآور بودن» بود، اضافه کرد: همانطور که شکافتن دریاها برای حضرت موسی (ع) معجزه الهی بود، امام جواد (ع) نیز در سنین کودکی، در برابر دانشمندان آن دوران بهگونهای دریاهای علم را گشودند که شگفتی همه را برانگیخت.
وی عنوان کرد: امام رضا(ع) در خصوص علت مشابهت امام جواد (ع) به حضرت عیسی بن مریم (ع) فرمودند: «فرزند من جواد، همانند عیسی بن مریم است، همانطور که عیسی (ع) از مادری پاک و مقدس به دنیا آمد، فرزند من نیز از مادری پاک و مقدس ریحانه خاتون، متولد شده است».
آیتالله علمالهدی عنوان کرد: ریحانه خاتون که اصالتاً از مصر بودند، به دلیل پاکدامنی و ایمان والا، مورد ستایش امام رضا(ع) قرار داشتند، بهگونهای ریحانه خاتون به حضرت رضا(ع) وابسته بود که ایشان برای آرام کردن همسرشان از درد فراق و جدایی سفر حج با خانواده را مقدمه سفر به خراسان قرارداد ه بودند.
امامجمعه مشهد مقدس خاطرنشان کرد: از پیامبر(ص) روایت شده است که فرمودند «جانم فدای آنکسی که خانم نوبیه او را به دنیا میآورند»، منظور وجود مقدس امام جواد(ع) بودند؛ ایشان برای پیامبر اکرم(ص) نیز بسیار عزیز بودند؛ این بخشی از عظمت و بزرگی امام جواد(ع) است.
وی با بیان اینکه در محضر امام رضا(ع) هیچ توسلی مانند توسل به امام جواد(ع) مؤثر نیست، گفت: افرادی که حاجت دارند، در حرم مطهر به حضرت جواد(ع) متوسل شوند؛ دعا و آداب خاصی برای متوسل شدن به ایشان در مفاتیحالجنان آمده است که بسیار برای برآوردن حاجات مجرب است.
آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه ارادت احساسی به امام فایده ندارد، ابراز کرد: حتی دشمنان نیز ائمه (ع) را دوست دارند منتهی علت دشمنی آنان قدرتیابی و فرصتطلبی بود، نقل شده است وقتیکه هارون خواست حضرت موسی بن جعفر را از مدینه به بصره بیاورد، در مقابل قبر پیامبر (ص) ایستاد و شروع کرد به گریه کردن و گفت: «یا رسولالله شما شاهد هستید که من برای مصلحت امت دارم، موسی بن جعفر را از این جدا میکنم و به زندان میاندازم «
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی عنوان کرد: امام صادق (ع) در حدیثی میفرمایند «شما کسی را پیدا نمیکنید که بگوید من پیامبر(ص) و اهلبیت ایشان را دشمن دارم»؛ دیگر سرسختترین دشمنان ائمه معاویه ملعون بوده است که به جرم شیعهگری امیرالمؤمنین (ع) افراد را میکشت هنگام شنیدن قصیده معروفی که در وصف عدالت محوری و عظمت ایشان بعد از مرگ سروده شده بود، سرخود را پایین انداخته بود و به پهنای صورت اشک میریخت ؛ در پایان این قصیده نیز اذعان داشت که «خدا رحمت کند ابوالحسن علی را که واقعاً چنین بود».
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: بنابراین دوستی و عشق عملیاتی به ائمه (ع) است که در خط امام قرار بگیریم مانند برنامههایی که شما دارید؛ اینکه شما به عشق امام جواد (ع) چه اقداماتی انجام میدهید ؟ این اعمال ارزشمند و مهم هست.
وی با بیان اینکه دوستی عملیاتی یعنی انسان در طول زندگی دقیقاً در مسیر امام جواد (ع) قرار بگیرد، افزود: مسیر ایشان از همان روز اول طاغوت زدایی و استکبارستیزی بود ؛ وقتی مأمون فهمید که وصی امام هشتم(ع) یک کودک هشتساله است، ابتدا خوشحال شد اما وقتی دید عموی سالمند امام هشتم (ع) خم میشود و دست این کودک را میبوسد، و یا ایشان پاسخ تمام مسائل را میداند، فهمید که این امام ظاهرش کودک است و قدرت نفوذ ایشان در شیعه کم نیست، بنابراین ایشان را به بغداد تبعید کردند.
داستان مناظرهای که بغداد را مبهوت کرد: علم بیکران امام جواد (ع)
آیتالله علمالهدی اضافه کرد: مأمون در بغداد مناظرهای بین امام جواد (ع) با یحیی ابن اکثم که قاضیالقضات بغداد بود، راه انداخت تا علم ایشان را محک بزند؛ یحیی ابن اکثم از حضرت پرسید «چه میفرمایی درباره این مسئله که شخصی محرم (کسی که در مکه لباس احرام پوشیده) باشد و صیدی را بکشد؟»؛ ایشان ۱۸ پرسش مانند اینکه آ ن شخص در حل (خارج از محیط مکه) بوده یا در حرم؟ عالم به احکام بوده یا جاهل؟ عمداً این عمل را انجام داده یا از روی خطا؟ و ... را مطرح کردند؛ یحیی از شنیدن این فروع و مسائل متحیر شد و علامت عجز از صورتش ظاهر شد، زبانش دچار لکنت گردید و مقام علمی حضرت برای اهل مجلس واضح و روشن شد.
امام جمعه مشهد مقدس تصریح کرد: در ادامه امام جواد (ع) این مسئله را از یحیی ابن اکثم پرسیدند «مردی در اول روز به زنی نگاه کرد که بر او حرام بود؟، موقعی که قسمتی از روز گذشت، آن زن بر او حلال گردید، همینکه ظهر شد بر او حرام گردید، هنگام عصر که فرارسید حلال شد، وقتی که آفتاب غروب کرد حرام گشت ، موقعی که وقت عشا رسید حلال شد، هنگامیکه نصف شب شد حرام گردید، موقعی که فجر طلوع کرد بر او حلال شد. بگو بدانم چگونه میشود که این زن گاهی بر آن مرد حلال و گاهی حرام میگردد؟»
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یحیی بن اکثم گفت به خدا قسم که من جواب این مسئله را نمیدانم، مأمون از حضرت خواست تا خودشان پاسخ سؤال را مطرح کنند، امام جواد (ع) فرمودند «این زن کنیزکی است و این مرد اجنبی و نامحرم است »، اول صبح نگاه کردن وی به آن زن (برای اینکه نامحرم بود) حرام بود، وقتیکه قسمتی از روز گذشت، چون آن کنیز را خرید بر آن مرد حلال شد، وقت ظهر که فرارسید، برای اینکه آن کنیز را آزاد کرد، بر او حرام شد.
وی ادامه داد: موقع عصر او را تزویج نمود، باز بر او حلال گردید، همینکه مغرب شد، به علت اینکه با او «ظهار» کرد، بر او حرام گشت، وقت عشا که فرارسید، چون کفاره ظهار را داد بر او حلال گردید، نصف شب به جهت اینکه او را یک طلاق داد، بر او حرام شد، موقع طلوع فجر که فرارسید، چون رجوع کرد حلال شد.
آیتالله علمالهدی ابراز کرد: در چنین موقعیتی خواست که امام جواد (ع) را کنترل کند تا نفوذ علمی ایشان بیش از گذشته بین مردم گسترش پیدا نکند، تصمیم گرفت ایشان را داماد خود قرارداد تا در لفافه حکومت تمام حرکات و اعمال ایشان تحت کنترل باشد.
وی عنوان کرد: اما این موقعیت برای ایشان باعث شد امام شناسی که حضرت رضا (ع) تأسیس کرده بودند با قدرت امام جواد (ع) توسعه پیدا کند و از آنطرف نیز حضرت به خاطر اینکه همسرش بچهدار نمیشد، مجدد ازدواج کردند و کانون خانواده مادر امام هادی(ع) را خارج از کاخ قراردادند.
کانون فرهنگی جوادالائمه؛ مرکز گسترش فرهنگ استکبارستیزی و عدالتخواهی
امامجمعه مشهد مقدس تأکید کرد: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند بر زندگانی امام جواد (ع) و امام هادی (ع) بیشتر تأکید کنید به خاطر همین نقاط عظیمی است که این امامان در توسعه اندیشه شیعه و دین داشتند؛ بنابراین عشق عملیاتی به این حضرت یعنی در مسیر ایشان که طاغوت ستیزی بود، حرکت کنیم.
وی افزود: امروز بر روی کره زمین تنها جریان استکبارستیزی که نشان دارد، انقلاب اسلامی و نظام ما هست، اگر بنا شد هیئت و کانون فرهنگی هنری جوادالائمه(ع) در جریان انقلاب صاحب نقش باشد باید این دوستی و عشق به اهلبیت (ع) را در توسعه انقلاب و دفاع از نظام عملیاتی کند.
آیتالله علمالهدی با تأکید بر تشکیل بسیج جوادالائمه(ع) کنار هیئت و کانون فرهنگی جوادالائمه(ع) عنوان کرد: امیدواریم شما برادران و خواهران انقلابی در نهاد مقدس بسیج حضور داشته باشید تا دوستی عملیاتی شما با آن حضرت نیز نشان داده شود.